1
Drama terapija

O drama terapiji

Dramaterapija je oblik psihoterapije koji rabi sve oblike izvedbenih umjetnosti unutar terapijskog odnosa. Dramaterapeuti su specijalisti Poslijediplomskog specijalističkog studija kreativne terapije, smjera dramaterapije, koji posežu podjednako za svojim znanjima o drami i kazalištu kao i medicine i rehabilitacije kako bi kreirali metode kojima će pokrenuti klijenta k učinkovitim psihološkim, emocionalnim i društvenim promjenama. Unutar dramskoga konteksta terapija posvećuje jednaku pažnju tijelu i duhu. Priče, mitovi, igrokazi, lutkarstvo, maske i improvizacija primjeri su raspona umjetničkih intervencija koje rabe dramaterapeuti. Te intervencije potaknut će klijenta na istraživanje složenih i bolnih životnih iskustava kroz indirektan pristup.

Dramaterapija u središte postavlja ciljanu uporabu iscjeljujućih aspekata drame i kazališta kao terapijskih procesa. Metode koje se tom prilikom rabe potiču kreativnost, imaginaciju, učenje, spoznaju i razvoj. Dramaterapija je raznoliko zanimanje stoga je važno osigurati održavanje  profesionalnih standarda. Dramaterapeuti su osposobljeni pomoći klijentu da pronađe najprikladniji medij kojim bi se uključio u grupnu ili individualnu terapiju, gdje će osvijestiti i proraditi, ili učiniti podnošljivijima, problematične sadržaje koji ga muče.

Dramaterapeuti svoj rad primjenjuju u različitim kontekstima poput škola, kliničkih i bolničkih ustanova, zatvora ili dobrovoljnoga rada. Svojim prilagodljivim pristupom pokazuju osposobljenost za rad s klijentima čije su potrebe raznovrsne, poput starijih osoba oboljelih od demencije, adolescenata sklonih samoozljeđivanju, neuroloških bolesnika ili pak žena s post-porođajnom depresijom.

Terapijski tim

Fotogalerija

Kontakti

Kontakt telefon za naručivanje:
091 224 1522

E-mail adresa:
info@ klinikakreativnosti.hr

Adresa: 
Klinika kreativnosti
Crkvena 21
(u zgradi Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, prizemlje, dvorište)
31 000 Osijek